Betaling van de huur

Bij het aangaan van een huurovereenkomst geeft u aan dat u elke maand vooraf uw huur zult betalen. Bij WoonGoed 2-Duizend verloopt deze huurbetaling via automatische incasso. U geeft hierbij een eenmalige machtiging af aan ons. Vervolgens wordt uw huurbedrag elke maand automatisch door ons afgeschreven.

Voordeel hiervan is dat u nooit kunt vergeten uw huur te betalen. Vanzelfsprekend bent u er wel zelf verantwoordelijk voor dat er op de afschrijvingsdatum voldoende geld op uw rekening staat. Een ander voordeel van betaling via automatische incasso is dat u het huurbedrag niet zelf in hoeft te voeren en foutjes in de betaling op deze manier voorkomen worden. Ook als u bericht krijgt dat het huurbedrag gaat veranderen, hoeft u dit niet zelf aan te passen.

Betaalt u nog niet via automatische incasso? Dan kunt u deze machtiging dowloaden en ingevuld retour sturen. Dat kan via mail naar wonen@woongoed2-d.nl of per post.

Betalingen op ons kantoor

Vanaf 1 januari 2019 worden er uit veiligheidsoverwegingen geen contante betalingen meer geaccepteerd aan onze balie. Pinbetalingen zijn wel nog altijd mogelijk.

Betalingsproblemen / betalingsachterstand

Wanneer u uw huur niet op tijd betaalt, ontstaat er een betalingsachterstand. Het is natuurlijk belangrijk deze zo snel mogelijk te voldoen. Neem daarom direct contact met ons op wanneer u merkt dat er iets mis is gegaan. Wanneer wij een achterstand constateren zoeken wij telefonisch contact met u om u op uw betalingsachterstand te wijzen. Mochten wij u telefonisch niet kunnen bereiken, dan ontvangt u een schriftelijke "laatste aanmaning". Dit is een brief waarin wij u dringend verzoeken de achterstand te voldoen.

Wanneer u betalingsproblemen aan ziet komen raden we u aan contact met ons op te nemen.  Wij denken met u mee. Hoe eerder u dit bij ons meldt, hoe makkelijker de oplossing vaak is.

Voor advies bij het voorkomen of inlopen van een betalingsachterstand belt u naar ons algemene nummer 077 - 476 77 77. Wanneer u aangeeft dat u voor een betaalafspraak belt wordt u doorverbonden met de juiste medewerker.

Schulden en betalingsproblemen

Wanneer u naast een betalingsachterstand bij ons, kampt met andere betalingsproblemen, willen wij u ook graag op weg helpen naar een oplossing. Schulden brengen veel zorgen met zich mee. Hierdoor kan het lastig zijn een uitweg te vinden.

We willen u dan ook zo goed mogelijk informeren over mogelijke hulp bij dit soort trajecten.
Via de website Zelf je Schulden Regelen kunt u extra informatie en tips vinden hoe u uw problemen zelf aan kunt pakken.

Gemeenteloket

Mocht dit niet lukken, dan kunt u ook professionele ondersteuning krijgen vanuit uw gemeente. Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden over de schuldhulpverlening in de gemeente waar u woont. Wanneer u dit wenst kunnen wij u ook rechtstreeks in contact brengen met uw gemeenteloket.

Beesel

Schuldhulploket gemeente

Schuldhulpverlening

Folder Schuldhulpverlening

Maasgouw

Schuldhulploket gemeente

Plangroep online

Folder Schuldhulpverlening

Echt-Susteren

Schuldhulploket gemeente

Plangroep online

Folder Schuldhulpverlening

Roerdalen

Schuldhulploket gemeente

Budgetbegeleiding

 

Leudal

Schuldhulploket gemeente

 

Roermond

Schuldhulploket gemeente

Folder Schuldhulpverlening