Medehuurderschap aanvragen

Wanneer is iemand medehuurder?

Inwonenden zijn niet automatisch medehuurders. Medehuurders hebben dezelfde rechten en plichten als hoofdhuurders. In principe is een medehuurder net zo zeer verantwoordelijk voor de betaling van de huur en het onderhoud van de woning als de hoofdhuurder.

Wanneer u getrouwd of geregistreerd partners bent, dan is de partner van de hoofdhuurder automatisch medehuurder. Voor andere inwonenden kunt u medehuurderschap aanvragen.

Medehuurderschap aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in en upload de gevraagde bestanden. U kunt het formulier ook downloaden en ons de gevraagde bestanden met het formulier per post toesturen. Zonder deze bestanden kunnen we de aanvraag niet in behandeling nemen.

Deze bestanden hebben we van u nodig:

  • Uitreksel van het bevolkingsregister dat aantoont dat de aangevraagde medehuurder ten minste 2 jaar woonachtig is op uw adres (dit uitreksel kunt u opvragen bij uw gemeente). Tevens dient u beiden uw hoofdverblijf op dit adres te hebben.
  • Een bewijs van gemeenschappelijke huishouding. Hiermee toont u aan dat u de woonlasten samen deelt (een bewijs dat een betaalrekening of verzekering op beide namen staat toont dit bijvoorbeeld aan).
  • De meest recente inkomensverklaring van de aangevraagde medehuurder. Hiermee wordt aangetoond dat de medehuurder de woonlasten (huur) ook alleen kan dragen. Dit is nodig aangezien hij dezelfde rechten en plichten krijgt als de hoofdhuurder (deze verklaring kunt u opvragen bij de Belastingdienst).

Binnen vier weken na ontvangst van de aanvraag ontvang de medehuurder een reactie en wordt de status van medehuurder, indien de aanvraag goedgekeurd is, toegekend.

Aanvraagformulier medehuurderschap

Gegevens hoofdhuurder
Aanvraag tot medehuurderschap voor:
Bijlagen

Upload hier een bewijs van gemeenschappelijke huishouding:

Upload Max. 5Mb. Alleen bestanden toegestaan.

Upload hier het uitreksel van het bevolkingsregister dat aantoont dat de aangevraagde medehuurder al ten minste 2 jaar op dit adres woont.

Upload Max. 5Mb. Alleen bestanden toegestaan.

Upload hier de meest recente inkomensverklaring van de aangevraagde medehuurder:

Upload Max. 5Mb. Alleen bestanden toegestaan.