Aanpassingen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Als huurder mag u uw woning tot op zekere hoogte zelf aanpassen. Dit soort aanpassingen worden Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) genoemd. Hiervoor dient u wel altijd eerst een aanvraag bij ons in te dienen om toestemming te krijgen.

Aanvraagformulier

Via deze pagina kunt u bekijken of u toestemming kunt vragen voor de aanpassing die u in gedachten heeft. Kan dit niet, dan is het aanbrengen van de aanpassing niet toegestaan en mag u uw plannen dus niet uitvoeren. Per aanpassing is aangegeven of u er een aanvraagformulier voor in kunt dienen of niet.

Staat uw aanpassing er niet tussen?

Dan kunt u dit aanvraagformulier invullen en ter beoordeling bij ons inleveren. Aanpassingen waarbij op onze website is aangegeven dat ze niet toegestaan zijn, kunnen niet aangevraagd worden. Eventuele aanvragen hiervoor worden dan ook niet in behandeling genomen.

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van eventueel vereiste vergunningen van uw gemeente. De verkregen vergunning dient u ook bij te voegen bij uw aanvraag.

Medische aanpassingen

Soms is het nodig om een huurwoning aan te passen, zodat u als huurder langer of beter zelfstandig in de woning kunt blijven wonen. Dat kan bijvoorbeeld door de plaatsing van een traplift, een douchezitje of beugels bij het toilet. Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u dit soort aanpassingen aanvragen.

Woningaanpassing aanvragen

Een woningaanpassing vraagt u zelf aan. Dat doet u bij uw gemeente. De meeste gemeenten hebben een eigen Wmo- of zorgloket. Andere gemeenten kiezen ervoor om het Wmo-loket bij een instantie onder te brengen; zoals de MO-zaak. Uw gemeente kan u hier meer over vertellen.

Wanneer uw gemeente beslist dat de aanpassing medisch noodzakelijk is vraagt zij ons om een offerte te laten maken voor de aanpassing. Als de gemeente de offerte vervolgens goedkeurt, krijgen wij de opdracht de aanpassing in uw woning te laten uitvoeren.

Geriefverbeteringen

Een laatste soort aanpassingen is de geriefverbetering. Dit zijn specifieke verbeteringen in uw woning die u in sommige gevallen aan kunt vragen bij WoonGoed 2-Duizend. Dit soort verbeteringen brengt in alle gevallen een huurverhoging met zich mee. Denk hierbij aan het plaatsen van een CV-installatie of het plaatsen van een extra toilet in de badkamer. Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van een geriefverbetering.