Huurwoning

Zoeken in ons aanbod en reageren op een woning

WoonGoed 2-Duizend is aangesloten bij Thuis in Limburg. Dit is een verzamelwebsite voor al het aanbod van negen verschillende corporaties in Limburg. U vindt hier dus ook al onze beschikbare huurwoningen terug.

Om te kunnen reageren op een woning dient u zich in te schrijven. Ook dit doet u bij Thuis in Limburg. U kunt zich bij WoonGoed 2-Duizend dus niet inschrijven als woningzoekende. Dit hele proces verloopt via Thuis in Limburg.

Bekijk deze pagina als u meer informatie wil over het proces bij het zoeken van een woning en de toewijzingen via Thuis in Limburg.

Het kennismakingsgesprek

Als u in aanmerking komt voor een woning waarop u gereageerd heeft, ontvangt u een uitnodiging voor het kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren bij WoonGoed 2-Duizend. In de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek vragen wij u een aantal gegevens* mee te brengen. Aan de hand van deze gegevens beoordelen wij of u daadwerkelijk voor de aangeboden woning in aanmerking komt.

* Voor het toewijzen van een woning moet u een inkomensverklaring (voorheen IB60 of IBRI formulier) aanleveren. Dit formulier gebruiken wij voor de controle van uw inkomen. Het formulier kunt u indien u beschikt over een DigiD downloaden op de website van de Belastingdienst. In deze instuctie leest u precies hoe dit werkt. Anders kunt u het formulier telefonisch opvragen via het gratis telefoonnummer van de BelastingTelefoon: 0800-0543. Op het moment dat u van ons te horen krijgt dat wij de woning aan u kunnen toewijzen dient u dit formulier in uw bezit te hebben. Is dit niet het geval, dan gaat de woning naar de volgende woningzoekende op de reactielijst.

Woningaanbieding

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een schriftelijke woningtoewijzing met een acceptatieformulier. Op het acceptatieformulier kunt u binnen 3 werkdagen aangeven of u de woning daadwerkelijk wilt gaan huren. In de tussentijd kunt u de woning dus al gaan bezichtigen. Als u de woning accepteert, ondertekent u het acceptatieformulier. U stuurt dit binnen 3 werkdagen terug. Bij acceptatie van een woning vervalt uw inschrijftijd als woningzoekende in Thuis In Limburg. Bent u op dat moment al huurder van ons, dan is het belangrijk dat u de huur van uw 'oude' woning tijdig opzegt. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. U kunt de huur iedere werkdag van de maand opzeggen.

Ook als u de aangeboden woning afwijst laat u dit zo snel mogelijk telefonisch weten en stuurt u binnen 3 werkdagen het acceptatieformulier retour. U blijft gewoon ingeschreven als woningzoekende en u kunt verder zoeken naar een passende woning. Ontvangen wij binnen 3 dagen geen bericht van u, dan vervalt uw toewijzing.

Bezichtiging

Als de toegewezen woning nog bewoond is, maakt u een afspraak met de huidige bewoner om de woning te bekijken. Staat de woning al leeg dan maken wij een afspraak met u.

Overnames

De vertrekkende huurder kan 'roerende zaken' zoals gordijnen of laminaat aan u ter overname aanbieden. U bepaalt zelf of u deze zaken wel of niet wilt overnemen en voor welk bedrag. WoonGoed 2-Duizend neemt geen roerende zaken over.

Sleuteluitgifte

Als u de toewijzing accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging voor de oplevering en sleuteluitgifte. De 1e huur en de bijkomende administratiekosten van € 34,- dient u vóór de sleuteloverdracht voldaan te hebben. De sleuteluitgifte vindt plaats in de woning. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning.

Belangrijke documenten

Enkele relevante documenten wanneer u een huurwoning zoekt:

Algemene voorwaarden - Woonruimte

Huurovereenkomst

Opleverformulier - zo wordt een woning opgeleverd