Duurzaamheid

Beesel wil een voorbeeldgemeente zijn op het gebied van duurzaam en toekomstbestendig bouwen en wonen. Oppe Brik is dan ook een groene en energieneutrale wijk: alle energie die wordt verbruikt, wordt ook in de wijk opgewekt.

 

Nul-op-de-meter

De appartementen van Oppe Brik 2 & 3 worden gebouwd als nul-op-de-meter woningen. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en verbruiken daardoor weinig energie om op temperatuur te blijven. De woning produceert gemiddeld net zo veel energie als nodig is voor verwarming, warm water en huishoudelijk gebruik.  Dit betekent dat de zonnepanelen net zo veel elektriciteit opwekken als nodig is voor het energieverbruik van het appartement, bij normaal energieverbruik. Daardoor hoeft de huurder bij normaal energieverbruik niet of nauwelijks verbruik van elektriciteit te betalen aan de energieleverancier.

 

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)

Voor de investering van het duurzaam bouwen van deze woningen betaalt de huurder Energie Prestatie Vergoeding (EPV). In ruil hiervoor zijn de kosten voor energie die aan de energieleverancier betaald moeten worden dus heel laag. Meer informatie over de EPV.