Oppe Brik

In september 2019 start de bouw van twee appartementencomplexen in Offenbeek – Reuver. Deze appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Oppe Brik dat woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend in samenwerking met gemeente Beesel verwezenlijkt. Elk gebouw bevat 28 huurwoningen, geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. De toekomstige huurders van deze energiezuinige appartementen kunnen naar verwachting eind 2020 hun intrek nemen.

 

De toekomstige bewoners

De nieuwe sociale huurappartementen op Oppe Brik zijn bedoeld voor mensen die géén recht op huurtoeslag hebben. WoonGoed 2-Duizend creëert op deze manier aanbod voor een groep huurders waarvoor momenteel weinig woningen beschikbaar zijn. De huurprijs ligt daarmee hoger dan de huurprijs van de eerder opgeleverde appartementen.

 

De woningen: energiezuinig & comfortabel

Wat de woningen wél met elkaar gemeen hebben, is dat ze extreem duurzaam zijn. Het betreft namelijk zogenaamde ‘Nul-op-de-meter’-woningen (NOM). Door goede isolatie en slimme installaties is het energieverbruik laag en het binnenklimaat comfortabel. Bij ‘normale bewoning’ wordt het energieverbruik vrijwel geheel gedekt door de energie die wordt opgewekt door het grote aantal zonnepanelen op het dak van het complex.

Verder is in het ontwerp van de appartementen gezorgd voor levensloopbestendigheid. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en bieden een prettig woonoppervlak. Daarnaast is elk complex voorzien van een eigen parkeerkelder waar de toekomstige bewoners hun auto kwijt kunnen.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u meer weten over deze appartementen of wilt u op de hoogte blijven van de bouw? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. Dan krijgt u maandelijks een e-mail met daarin het laatste nieuws.

 

Interesse in een appartement?

Heeft u interesse in een van deze nieuwe appartementen? Toewijzing vindt plaats via de website Thuis in Limburg (www.thuisinlimburg.nl). Hier kunt u zich nu al aanmelden. We raden u aan daar ook niet te lang mee te wachten, tenminste als u nog niet bent aangemeld. De appartementen staan weliswaar nog niet op de website (dit volgt later dit jaar). Maar bij de toewijzing van appartementen is de tijd die u als woningzoekende geregistreerd staat, belangrijk. Dus hoe langer u bent ingeschreven op Thuis in Limburg, hoe groter de kans dat u een appartement krijgt toegewezen.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze appartementen en de mogelijkheid hier te gaan huren? Neem dan contact met ons op, via  077 476 77 77.