Verbetertraject in volle gang

22 november 2017

Gedurende het hele jaar verbeteren we onze bestaande woningen. Deze maand wordt er hard gewerkt aan de vergroting van het woongenot in onze huurwoningen in Beesel, Swalmen, Sint Joost, Koningsbosch, Slek en Echt. Hier worden 123 woningen voorzien van energetisch verbeteringen. Dit zijn verbeteringen die een woning energiezuiniger maken en het energielabel van een woning positief beïnvloeden. Wanneer een woning bijvoorbeeld beter geïsoleerd wordt, bespaart dit niet alleen stookkosten, maar wordt het leefklimaat in die woning ook aangenamer.

Er worden uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd tijdens dit traject. Zo worden er bijvoorbeeld kruipruimtes, spouwmuren en daken geïsoleerd. Ook wordt er dubbel glas geplaatst en indien nodig kozijnen vervangen. Verder wordt er waar nodig en mogelijk aanwezig asbest gesaneerd.

Het geplande onderhoud aan deze woningen, zoals periodiek schilderwerk, wordt ook direct meegenomen tijdens deze werkzaamheden. Zo zijn de woningen weer klaar voor de komende jaren.

Via deze weg willen we de betreffende huurders nogmaals bedanken voor hun welwillendheid en geduld tijdens de verbeteringswerkzaamheden. Volgend jaar zijn er weer andere dorpen en wijken aan de beurt!