Overlast van wespen?

31 juli 2018

Dit jaar is er landelijk veel overlast van wespennesten. Dit komt doordat de weersomstandigheden gunstig zijn geweest voor deze insecten. Een wespennest in uw tuin of woning kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Huurders zijn, zoals in het reparatiebeleid (Reparaties van A tot Z) aangegeven, zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte in of rond hun woning. De bestrijding van wespen dient, voor uw veilighied, echter door een professional te gebeuren. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wespen kunnen namelijk erg agressief worden als hun nest bedreigd wordt.

Ongediertebestrijders adviseren u het volgende:

  • Blijf zo veel mogelijk uit de buurt van het nest;
  • Blijf uit de aanvliegroute van de wespen naar het nest;
  • Veroorzaak geen trillingen in het nest (hierdoor kan plosteling een zwerm wespen uitvliegen om het nest te verdedigen);
  • Blokkeer nooit de in- of uitgang van het nest;
  • Gebruik geen anti-wespenspray.

Bestrijdingsdiensten

Per gemeente zijn er lokale bestrijdingsdiensten die u in kunt schakelen om overlast te bestreiden. Probeer hen bij het ontdekken van een nest zo snel mogelijk in te schakelen. Hoe groter het nest wordt, hoe gevaarlijker de situatie kan worden.

In onderstaand lijstje vindt u een aantal bestrijdingsdiensten en handige websites. Er zijn er echter meer en u bent vrij zelf een bestrijdingsdienst te kiezen die niet in dit overzicht staat.

Meldpuntongedierte
Wespenbestrijden-info
Van den Akker
Gaudo ongediertebestrijding

 

Via www.verdelger.nl kunt u offertes opvragen bij verschillende bestrijders.